Info

“Udover at fange autentiske og unikke øjeblikke til jer, er min ypperste opgave at sørge for at barnet/børnene føler sig godt tilpas og hygger sig under fotograferingen.
Det skal være sjovt at fotografere og at blive fotograferet.”


Min måde at fotografere på

Når jeg fotograferer er det vigtigste for mig, at børnene er veltilpasse og trygge. Jeg gør derfor en dyd ud af at møde børnene på deres niveau, og børnene og jeg ender altid med at blive rigtig gode venner under fotograferingen, hvor jeg tydeligt mærker at børnene er trygge ved mig. Ved at vinde børnenes tillid skabes der unikke autentiske øjeblikke.

Når jeg fotograferer er detaljerne og det naturlige i fokus, og billederne bliver ikke mere opstillede end som så. Det skal være sjovt at fotografere og at blive fotograferet, og derfor er alfa omega for mig, at børnene har det sjovt og hygger sig.

Jeg elsker at arbejde med detaljerne, hvilket betyder, at jeg arbejder tæt på børnene med mit kamera, simpelthen for at få de smukkeste og mest detaljerede billeder i hus.

Jeg arbejder med det naturlige dagslys, som min eneste lyskilde, og sammen med mit kamera og børnene, er dette derfor mit vigtigste redskab i min fotografering. Det naturlige dagslys giver billederne et helt unikt liv med nuancer, skygger på huden og det hele fremstår mere autentisk.
Når man, som jeg, arbejder med dagslyset, som eneste lyskilde, kan man opleve, at der ved mindre dagslys kan forekomme mere grovkornede billeder. Rammer lyset dog perfekt, giver dette nogle utrolige smukke, knivskarpe billeder. Og på hver sin måde er begge billedetyper smukke.


Anbefalinger og råd til jer som forældre

På billederne skal børnene naturligvis afspejle dem de er, og for at undgå at fokusset tages fra barnet, anbefaler jeg tøj i sarte nuancer og uden for meget mønster. Dette kunne være grå, hvid, sand, lyseblå, råhvid, rosa, lys lilla, jordfarver m.m.

Til udendørs fotografering om efteråret, vinteren og foråret fungerer strikbluser/hjemmestik og strikhuer rigtig godt. Husk at give barnet godt med lag på lag, så det ikke fryser. Barnet skal gerne kunne slappe af og nyde fotograferingen. Store jakker og flyverdragter duer ikke på billederne. Om sommeren er skjorter, kjoler, nederdele, bloomers, romper (heldragter), bodyer og shorts yndigt.

Udover at fange autentiske og unikke øjeblikke til jer, er min ypperste opgave at sørge for at barnet/børnene føler sig godt tilpas og hygger sig under fotograferingen. Hertil kan det være en god idé at medbringe et helt særligt stykke legetøj (dog enkelt og lille og gerne trælegetøj uden for meget farve – igen for at undgå at fokusset i billedet forsvinder fra barnet) eller et lille krammedyr, som gør barnet trygt. Og har I personlige babysvøb/strikkede tæpper til de små, er dette også yndigt at anvende.

For at barnet kan holdes i gang under hele fotograferingen anbefaler jeg, at barnet er udhvilet og mæt, og samtidig er det en god idé at medbringe små snack som rosiner eller andet, der ikke gør mund og tøj snavset. I må gerne medbringe vådservietter til at tørre barnets hud med, såfremt dette er nødvendigt.

Der er afsat 45 min. til fotograferingen, og denne foregår fuldt ud på barnets/børnenes præmisser og indtil det/de ikke gider mere. Vi tager derfor små pauser, når der er brug for det og også ift. eventuel amning.


Brugsret af billederne som forbruger

Når jeres billeder er leveret til jer har I brugsretten til billederne. I må anvende dem til privat brug, printe dem og forære dem i gave samt dele dem på jeres sociale medier. Billederne er beskyttet af ©By Edelgaard Photography og derfor er det ikke tilladt at beskære eller redigere i billederne. Det arbejde jeg ligger i redigeringen og i de enkelte udtryk i billederne skal ikke undervurderes, og derfor er det ikke rart at se ens billeder i andre formater eller med filtre eller andre redigeringer.

Da jeg er meget stolt af mit arbejde, vil jeg naturligvis altid gerne vise dette frem ved at bruge et par af billederne fra de forskellige fotosessioner til min portofolie, som består af mine sociale medier og hjemmeside. Beslutningen herom er jeres, da I som forældre skal give mig tilladelse til dette.


Fortrydelsesret og reklamation

Der gives ingen fortrydelses- eller returret på billederne, da disse er udarbejdet helt individuelt og unikt til netop dig og din familie. Inden du booker mig, beder jeg dig derfor se mine billeder her på hjemmesiden, så du kan få en idé omkring min stil.